Gele paprikasoep

Paprikasoep is een van mijn favoriete soepen. Ik maak deze soep eigenlijk altijd met rode paprika. Het recept deelde ik al eens met jullie en vind je hier.

Ik besloot eens paprika soep te maken met gele paprika. Het resultaat is een licht soepje die verrassend zoet van smaak is. Bij het serveren deed ik wat crème fraîche in de kommen en maakte het af met wat tuinkers. Dit gaf de soep wat extra smaak. Je kunt ervoor kiezen om nog soepgroenten of paprikastukjes toe te voegen voor wat extra bite.

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

3 gele paprika’s

1 grote ui

1 teen knoflook, geperst

1 liter groentebouillon

125 gram crème fraîche

Tuinkers

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en bak samen met de knoflook in wat olie in een soeppan.

Snij de paprika’s in grove stukken en bak deze even 5 minuten mee met de ui en knoflook.

Voeg de bouillon toe en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de soep van het vuur en maak glad met een staafmixer.

Related posts:

Champignonsoep
Snelle Kippensoep
Pindasoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *