Big Mac

Vandaag is het dan eindelijk zover. Vandaag deel ik met jullie het recept voor het maken van een Big Mac. De Big Mac is veruit mijn favoriete burger van McDonald’s en die moest ik natuurlijk een keer namaken. Het belangrijkste is natuurlijk de saus en na wat speuren op internet vond ik het recept voor deze heerlijke saus.

Vanaf het moment dat ik mijn site ben gestart heeft een van mijn vrienden gezeurd om een homemade Big Mac. Nou Mark, hier is hij eindelijk! Het maken van deze overheerlijke burger is eigenlijk helemaal niet moeilijk en ook het maken van de saus is een fluitje van een cent. Op Ohmyfoodness kwam ik een goed recept tegen waaruit bleek dat het geheime ingrediënt Sandwich Spread is. Uiteraard gebruiken ze dit bij McDonalds niet maar de smaak is nagenoeg identiek. In mijn Food Confessions kon je lezen dat ik altijd een stukje laat liggen van mijn burger bij McDonald’s maar in het geval van deze homemade Big Mac at ik hem tot het laatste stukje op!

Ingrediënten voor 2 burgers

2 hamburgerbroodjes, deze koop je gewoon bij de supermarkt.

400 gram rundergehakt

1 augurk

½ Ui

2 plakken cheddar kaas

IJsbergsla

Voor de saus:

2 eetlepels Sandwich Spread Fijne Kruiden

1 eetlepel mayonaise

1 theelepel ketchup

½ Theelepel azijn

Bereiding

We beginnen met het maken van de saus. Roer alle ingrediënten door elkaar en zet dit even in de koelkast. Zo kunnen alle ingrediënten goed met elkaar mengen.

Maak 4 gelijke bollen van het gehakt. Druk de bollen plat tussen wat bakpapier. Zorg ervoor dat je dunne hamburgers krijgt. De randjes duw je wat tegen elkaar zodat je een ronde hamburger krijgt. De hamburgers zijn vrij groot maar slinken nog tijdens het bakken.

Snijd de broodjes in 3 delen. Doe dit voorzichtig zodat je het broodje niet kapot trekt.

Snijd de sla en ui in kleine stukjes en snij de augurk in plakken.

Bak de hamburgers in wat olie in een koekenpan. Bak de hamburgers ongeveer 2 minuten per kant.

Beleg de onderste helft van het broodje met een flinke lepel saus en beleg met wat sla en een plak cheddar. Leg daarop 1 van de hamburgers.

Beleg de middelste helft van het broodje met een flinke lepel saus, wat sla, ui en augurk en leg dit op de onderste burger. Bovenop het middelste broodje leg je de tweede hamburger en de bovenkant van het broodje.

Bron: Ohmyfoodness

1 comment on “Big Mac”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *