Portobello Geitenkaas

Inspiratie voor gerechten vind ik op verschillende manieren. Vaak zoek ik op internet naar recepten maar ook in tijdschriften zie ik vaak iets lekkers. Ik had al vaker recepten voor gevulde portobello’s voorbij zien komen en besloot daar zelf een variant op te bedenken.

Ik ben gek op champignons en andere paddenstoelen. Het hoort eigenlijk een beetje bij de herfst maar dit voorgerechtje met geitenkaas is ook heerlijk nu het zomer is. De combinatie met geitenkaas en honing is heerlijk met de portobello. Je kunt dit gerechtje maken als voorgerecht maar ook prima als hoofdgerecht met een lekkere salade. Mocht je gasten krijgen die vegetarisch zijn dan is deze gevulde portobello perfect!

Ingrediënten voor 2 personen

2 portobello’s

100 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels honing

Handje pijnboompitten

Evt. wat tuinkers of peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Haal de steeltjes van de portobello’s en boen schoon met een borsteltje of wat keukenpapier. Besmeer de bolle kant van de portobello met wat olijfolie.

Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze bruin van kleur zijn. Let op dat ze niet verbranden. Laat deze even afkoelen.

Verdeel de geitenkaas over de holle kant van de portobello’ s. Zorg dat deze helemaal gevuld is.

Sprenkel de honing over de geitenkaas en verdeel hierover de pijnboompitten.

Leg de portobello’s met de geitenkaas naar boven in een ovenschaal. Bak deze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Ik had nog wat tuinkers staan die ik verdeeld heb over de portobello’s.

Related posts:

Kerstrecept: Tartaar van Gerookte Zalm
Kerstrecept: Oeuf en Cocotte
Kerst: Zalmcarpaccio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *