Pannenkoekmuffins

Je kent het misschien wel: je hebt pannenkoekenbeslag gemaakt en er blijft wat beslag over. Bij mij gebeurd dat vaak en het is meestal niet genoeg om nog een tweede dag van te eten. Je kunt met dit beslag natuurlijk heerlijke pannenkoeken maken voor het ontbijt maar ik besloot er eens iets anders mee te doen. Ik maakte er muffins mee.

Deze muffins zijn niets meer dan pannenkoeken in een andere vorm. Je kunt de muffins vullen met alle dingen die je normaal lekker vind in je pannenkoek. Pannenkoek met spek is een van mijn favorieten dus heb ik spekblokjes gebruikt voor deze muffins. Ook heerlijk met appel of met kaas. Ook ideaal om te maken voor een kinderfeestje samen met de kinderen. Kunnen ze zelf hun muffins vullen en daarna opeten.

Ingrediënten

Ik maakte deze muffins met overgebleven beslag. De hoeveelheid muffins die je kunt maken is dus afhankelijk van de hoeveelheid beslag die je hebt. Uit een heel pak pannenkoekenmix haal je ongeveer 25 muffins.

Pannenkoekenbeslag

Vulling naar keuze; uitgebakken spekjes, stukjes appel, kaas, enz.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Maak het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak zelf beslag. Ik maak mijn beslag altijd met kristalbloem, eieren, melk en vanillesuiker. Of gebruik een restje beslag dat je nog over hebt.

Vul muffinvormpjes met het beslag en verdeel daarna de vulling over de gevulde vormpjes. Ik gebruikte siliconen vormpjes omdat je zo de muffin makkelijk uit de vorm kunt halen.

Bak de muffins in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. De muffins zakken wat in als je ze uit de oven hebt gehaald.

Versier de muffins met stroop of poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *