Bloemkool Mostersoep

Soep is ideaal om restjes groenten op te maken. Vrijwel alle groenten zijn geschikt om een lekkere soep mee op tafel te zetten. Zo ontstond ook deze soep. Met wat restjes zette ik binnen 15 minuten deze heerlijke bloemkool mosterdsoep op tafel.

Soms ontstaan lekkere gerechtjes spontaan. Ik had zin in een kom soep en ik had nog een halve bloemkool in de koelkast liggen die op moest. Na even zoeken besloot ik deze te combineren met pittige mosterd en uitgebakken spekjes. De combinatie bleek erg lekker te zijn. Deze soep ga ik zeker vaker op het menu zetten.

Ingrediënten voor 4 personen

½ Bloemkool of 1 kleine

1 grote ui

1 liter groentebouillon

2 eetlepels

1 eetlepel bloem

100 gram magere spekblokjes

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en de bloemkool in roosjes.

Bak de ui glazig in wat olie of boter. Voeg de bloem toe en laat 1 minuut mee bakken.

Voeg de bloemkoolroosjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.

Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter. Als de spekjes krokant zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier.

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.

Roer de mosterd met een garde door de soep. Voeg bij het opdienen de spekblokjes toe.

Related posts:

Chinese tomatensoep
Champignonsoep
Tomatensoep van Geert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *