Normaal bananenbrood

Een tijd geleden deelde ik al het recept voor chocolade bananenbrood met jullie. Ik vind de variant met chocolade heerlijk maar ik had nu zin om eens een andere versie te maken. Ik had nog een paar overrijpe bananen liggen dus maakte daar dit bananenbrood met noten mee.

Met het warme weer van de afgelopen tijd had ik meer zin in zomers fruit zoals meloen en aardbeien. De bananen bleven in de fruitschaal liggen en waren al snel bruin. Niet echt lekker om zo op te eten maar ideaal om een bananenbrood mee te maken. Hoe bruiner de schil van de banaan, hoe zoeter deze is. Gooi dus nooit (over-)rijpe bananen weg maar maak er dit lekkere bananenbrood mee. De naam bananenbrood misleid misschien een beetje want zelf vind ik het meer een bananencake. Heerlijk om te eten als ontbijt of als gezond tussendoortje.

Ingrediënten

3 rijpe bananen

200 gram bloem

3 eieren

½ Zakje bakpoeder

2 eetlepels honing

2 eetlepels kokosschaafsel

1 eetlepel kaneel

Walnoten

Pecannoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Prak de bananen tot een glad geheel. Dit gaat makkelijk als je rijpe bananen gebruikt. Als je wat minder rijpe bananen gebruikt dan kun je een keukenmachine gebruiken om het glad te maken.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Ik gebruikte hiervoor mijn handmixer. Als het ei volledig opgenomen is dan voeg je het volgende ei toe.

Zeef de bloem en het bakpoeder boven het banaanmengsel. Spatel dit door het beslag.

Hak een hand vol Pecannoten en walnoten in grove stukken. Voeg deze bij het beslag samen met de kokos, kaneel en de honing. Roer dit met de spatel goed door.

Schep het mengsel in het cakeblik. Bak het bananenbrood 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Related posts:

Banaan-ei Pannenkoekjes
Eitje in een broodje
Frambozenontbijt met Griekse Yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *