Gehaktbrood Jeroen Meus

Al een tijdje lag het kookboek van Jeroen Meus in de boekenkast. Jullie kennen deze Vlaamse tv kok misschien wel van het televisieprogramma dagelijkse kost op Een. Ik kijk graag naar het programma en vond het eens tijd om iets uit het boek te maken. Het is trouwens het boek Dagelijkse Kost, 200 klassiekers.

Er staan zoveel lekkere gerechten in dit boek dat het moeilijk kiezen is. Later zal ik een uitgebreide review van het boek met jullie delen. Ik koos voor het gehaktbrood. Een makkelijk recept en de smaak is heerlijk. Gehaktbrood kun je warm eten bij het avondeten maar ook koud bij de borrel is het heerlijk.

Ingrediënten

1 kilo half om half gehakt

2 sjalotten

3 takjes tijm

2 takjes rozemarijn

2 eetlepels scherpe mosterd

2 eieren

100 gram paneermeel

Bereiding

Snipper de sjalotten in kleine stukjes en hak de blaadjes van de tijm en rozemarijn zo fijn mogelijk.

Bak de sjalotten tot ze glazig zijn en voeg dan de tijm en rozemarijn toe.

Schep het sjalottenmengsel in een kom en voeg het gehakt, de eieren, de mosterd en het paneermeel bij. Kneed dit tot een stevige bal. Vorm met je handen een bol van het gehakt.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Smelt wat boter in een braadpan en leg het gehaktbrood hierin. Laat het vlees 3 a 4 minuten onaangeroerd in de pan liggen. Dan pas omdraaien. Let op dat de boter niet verbrand. Voeg eventueel nog boter toe.

Als beide kanten van het gehaktbrood een bruin kleurtje hebben dan leg je het vlees in een ovenschaal. Laat het gehaktbrood 40 minuten garen in de hete oven.

Bron: Dagelijkse Kost, 200 klassiekers – Jeroen Meus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *