Zoete Aardappelsalade met kip

Deze zoete aardappel salade ontstond een beetje bij toeval. Ik was wat aan het scrollen door de verschillende recepten die ik al heb gedeeld met jullie en zag de zoete aardappel stamppot voorbij komen. Omdat stamppot toch meer bij de winter hoort besloot ik een salade te maken met de zoete aardappel.

Voor de vulling van deze salade koos ik voor wat lichte ingrediënten zoals tomaat en fetakaas en voor wat extra vulling koos ik voor kip. Ik vind kip heerlijk in een salade. Als je deze salade als bijgerecht wil maken bij bijvoorbeeld de BBQ dan kun je ervoor kiezen om de kip weg te laten. Wil je iets meer pit? Voeg dan eens een rood pepertje toe. En maak je net als ik altijd iets te veel dan neem je hem de volgende dag gewoon mee naar je werk of naar school.

Ingrediënten voor 2 personen

2 grote zoete aardappels

75 gram slamelange naar keuze, ik koos voor eikenblad

1 kipfilet

2 tomaten

1 rode ui

100 gram feta kaas

1 eetlepel cajunkruiden

Voor de dressing:

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel chilisaus

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snij deze in blokjes van ongeveer 2x2cm. Kook de zoete aardappels in water met een flinke snuf zout in ongeveer 5 a 10 minuten gaar. Ze moeten niet helemaal zacht gekookt zijn.

Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes. Bestrooi de kipfilet met de cajunkruiden en bak in wat olie in een koekenpan.

Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snipper de ui fijn.

Giet de aardappelen af en meng deze met de kip, tomaat, ui en sla in een grote bak.

Voor de dressing meng je de mayonaise met de chilisaus. Verdeel de dressing over de salade en meng goed door.

Verkruimel de feta kaas over de salade.

1 comment on “Zoete Aardappelsalade met kip”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *