Jeroen Meus_1

Afgelopen zondag deelde ik het recept voor gehaktbrood met jullie. Het recept haalde ik uit dit boek: Dagelijkse Kost, mijn 200 klassiekers van Jeroen Meus. Ik beloofde jullie een review van dit prachtige boek.

Geregeld kijk ik naar het programma Dagelijkse Kost op de Vlaamse televisie. Ik vind het een geweldig programma. Jeroen Meus kookt vlot en maakt makkelijke gerechten. Precies wat ik op Eefjeskeuken ook wil doen. Voor wie het programma nog nooit gezien heeft: je hebt echt iets gemist! Als je van kookprogramma’s houd of op zoek bent naar iets lekkers om te koken is het zeker de moeite waard om eens af te stemmen op Een.

Genoeg over het programma en terug naar het boek. Zoals je al van de titel kan afleiden staan er 200 gerechten in dit boek. Jeroen Meus heeft zijn 200 klassiekers gebundeld. Het is een erg veelzijdig boek. Voor hij begint met recepten begint het boek bij de basis. Het maken van een bouillon, deeg of saus wordt hier uitgelegd. Naar deze verschillende basisbereidingen word ook geregeld in de recepten verwezen.

Jeroen Meus_2

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken. Het begint met het hoofdstuk Vlees waar je echt van allerlei soorten recepten vind van lamsbout en cheeseburger, van rosbief tot konijnenbout. De volgende hoofdstukken in het boek zijn Gevogelte, Vis, Veggie, Salade, Pasta, Soep, Dessert, Gebak en Hap & Snack.

Jeroen Meus_3

Alle gerechten staan beschreven op een pagina met daarnaast een grote foto. De foto’s zien er prachtig uit en doen je het water in de mond lopen. Ik krijg meteen zin om te koken. De gerechten staan duidelijk beschreven en zijn ook geschikt voor de minder ervaren kok.

Ik heb inmiddels al een aantal gerechten gemaakt uit dit boek en ze waren stuk voor stuk heerlijk. Het volgen van het recept is eenvoudig en het resultaat mag er zijn. Ik zal nog vaker een recept met jullie delen. Op mijn to-do list staan nog de Bouillabaisse met rouille en de Profiteroles met ijs en chocoladesaus. En ongeveer alle andere recepten in dit boek.

Jeroen Meus_5

Als je op zoek bent naar een veelzijdig kookboek of een leuk cadeau dan is dit boek zeker een aanrader. Ik heb er al veel plezier van gehad!

Dit boek telt 465 pagina’s en is o.a. te koop bij Bol.com voor €29,95

2 comments on “Review: Mijn 200 klassiekers – Jeroen Meus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *