Snelle Kippensoep

Aan het aantal soeprecepten op mijn site kun je wel zien dat ik gek ben op soep. Of het nu gebonden soep of een bouillon is, ik vind het heerlijk. Met soep kun je eindeloos variëren en toch een smakelijke maaltijd op tafel zetten. We hebben natuurlijk allemaal wel eens dagen dat je weinig tijd hebt om te koken of gewoon geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Maak dan eens deze snelle kippensoep.

Omdat ik geen tijd had om de soep een paar uur te laten pruttelen om bouillon te trekken heb ik bouillonblokjes gebruikt. Prima voor de smaak, hoewel zelfgemaakte bouillon toch net iets lekkerder is. Deze soep eet je als voorgerecht of als maaltijd met wat brood.

Ingrediënten

2 kipfilets

1 liter kippenbouillon

1 prei

200 gram wortel

Evt. Vermicelli

Bereiding

Kook de kipfilets in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar.

Snijd ondertussen de prei en wortel in ringen/plakjes.

Haal de kipfilets uit de bouillon en leg even apart. Voeg de groenten toe aan de bouillon en breng opnieuw aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken. Als je vermicelli wil toevoegen dan kun je dit ook nu doen.

Trek de kipfilet met 2 vorken uit elkaar. Je kunt dit ook makkelijk met je handen doen. Zorg dat je sliertjes krijgt.

Voeg de kipfilet nu toe aan de soep en laat zachtjes mee verwarmen.

Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *