Speculaascake

Dit is de eerste keer dat ik een cake recept met jullie deel. Eigenlijk erg raar want ik ben gek op het bakken van cake en ik doe het ook regelmatig. Bij speculaascake denk je misschien meer aan het najaar maar met het herfstweer van deze week leek deze cake me wel toepasselijk. Maar hij smaakt ook heerlijk op een zonnige dag.

Als je begint met bakken begin je vaak bij het bakken van een cake. Een cake recept is vaak eenvoudig en gebruikt niet teveel ingewikkelde ingrediënten. Ook kan het bakken van een cake bijna niet mislukken. Ook ik begon met bakken van cakes en cupcakes. Eerst met kant-en-klaar mixen en daarna door zelf te experimenteren met ingrediënten. Vandaag deel ik het recept voor deze heerlijke speculaascake.

Ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram roomboter, op kamertemperatuur

200 gram lichtbruine basterdsuiker

4 eieren

3 eetlepels koek en speculaaskruiden

Evt. Een paar Bastogne koeken of speculaasjes ter garnering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Klop met de mixer de roomboter en basterdsuiker tot een romig mengsel.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Mix de eieren door het botermengsel en voeg pas een nieuw ei toe als het vorige ei volledig opgenomen is.

Zeef het bakmeel en de koekkruiden boven het beslag. Spatel dit voorzichtig door het beslag.

Giet het beslag in het ingevette cakeblik. Als je koekjes wil toevoegen als garnering dan breek je er een aantal in stukjes. Steek deze bovenin het beslag.

Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze ongeveer 60 minuten.

Om te controleren of de cake gaar is prik je met een sateprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit dan is de cake klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *