Mexicaanse Wrap

Regelmatig staan hier thuis wraps op tafel. Meestal maak ik ze met een vulling van verschillende groenten en kip maar laatst besloot ik eens gehakt te gebruiken. Deze wraps zijn ook ideaal te maken als je op vakantie bent en maar beperkte middelen hebt om te koken. De vulling maak je in 1 pan.

Vaak maak ik mijn gerechten met alleen maar verse producten maar ook ik gebruik gewoon wel eens pakjes en zakjes. Voor deze Mexicaanse wraps gebruikte ik een kant-en-klare kruidenmix en salsasaus. Hoewel het misschien niet de gezondste keus is vind ik het ideaal als ik wat minder tijd heb om uitgebreid te koken. Ik gebruik mais tortillawraps omdat deze net iets gezonder zijn dan de gewone tortillawraps. Maar je kunt elke soort wrap gebruiken die je lekker vind.

Ingrediënten voor 2 personen

4 tortillawraps naar keuze

200 gram rundergehakt

1 paprika naar keuze, ik gebruikte een gele

½ Rode ui

1 klein blikje mais

125 gram crème fraîche

100 milliliter salsasaus

1 zakje burritokruiden

2 lente-uitjes

Geraspte kaas

Bereiding

Bak het gehakt in een grote pan of wok op laag vuur zonder boter of olie. Rul het gehakt tot het gaar is.

Snijd de ui in halve ringen en snijd de paprika in blokjes. Voeg deze bij het gehakt en bak even kort mee.

Voeg de burritokruiden toe en roer goed door zodat het gehaktmengsel volledig bedekt is met een laagje kruiden. Voeg na een paar minuten de mais toe en laat even mee verwarmen. Zorg wel dat je de mais goed laat uitlekken.

Meng ondertussen de crème fraîche met de salsasaus. Deze serveer je later apart bij de wraps.

Snij de lente-ui in ringetjes.

Verwarm de wraps even kort in de pan of magnetron. Smeer de wrap daarna in met het crème fraîche mengsel en verdeel daarover het gehakt. Maak het af met wat lente ui en geraspte kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *