Tosti Ham Kaas

Vandaag introduceer ik een nieuwe rubriek op Eefjes Keuken. Tosti Zondag. De komende tijd deel ik iedere zondag een andere tosti met jullie.

Met Tosti’s kun je eindeloos variëren. Iedereen kent natuurlijk de klassieke tosti ham/kaas. Ook de tosti Hawaii is bij veel mensen wel bekend. Eerder deelde ik al een recept voor de tosti Hawaii uit de oven met jullie. Het maken van een tosti is niet moeilijk en kan iedereen. Met deze rubriek wil ik jullie wat inspiratie geven om eens iets anders te doen met een tosti. Vandaag het ‘recept’ voor een tosti ham/kaas. Eigenlijk kun je het niet echt een recept noemen omdat het een kwestie is van stapelen en in het tosti ijzer. Maar als extraatje bij deze tosti een snel recept voor een lekkere tosti saus. Want bij een klassieke tosti hoort natuurlijk een lekker sausje om in te soppen!

Ingrediënten voor 1 tosti

2 sneetjes casinowit, je kunt ook ander brood gebruiken.

1 plak jong belegen kaas, andere kaas kan ook maar deze smelt goed.

1 plak gekookte ham, ik gebruikte beenham

Voor de saus:

(voor 2 a 3 tosti’s)

1½ eetlepel mayonaise

1 theelepel curry

1 theelepel grove mosterd

Evt. ½ ui, fijn gesnipperd

Bereiding

Warm je tosti ijzer op.

Beleg 1 van de boterhammen met de plak kaas en de plak ham. Zorg dat de boterham geheel belegd is, maar dat er geen beleg uitsteekt. Leg de andere boterham er bovenop.

Leg de tosti in het voorverwarmde ijzer en bak goudbruin. Check tussendoor of de tosti niet te bruin wordt.

Terwijl de tosti aan het bakken is maak je de saus. Meng de mayonaise, curry en mosterd met elkaar. Snipper eventueel nog een uitje fijn en roer deze door de saus.

Snijd de tosti diagonaal door midden en sop in de saus.

Tosti saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *