Citroen kwarktaart Pien

Een tijdje geleden deelde ik op Facebook en Instagram een foto van de suikervrije taarten die ik maakte voor de verjaardag van een vriendin. Vandaag deel ik het recept voor de citroenkwarktaart met jullie. Een fris taartje dat ook nog eens erg mager is.

Een goede vriendin van mij is erg goed bezig met sporten en gezond eten. Ze wilde graag voor haar verjaardag 2 taarten die gezond(er) zijn en waar ze zelf ook een stuk van mocht eten. Ik had nog nooit een suikervrije of magere taart gemaakt dus vond het wel een uitdaging om hier mee aan de slag te gaan. Na wat speuren op internet kwam ik er achter dat er heel veel lekkere gezonde taartjes te maken zijn. Ik stuurde mijn vriendin een paar foto’s en ze koos voor deze citroenkwarktaart. Het recept komt van Zoetrecepten.

Ingrediënten

100 gram koekjes, ik koos voor Maria biscuitjes

50 gram ongezouten boter

750 gram magere kwark

Schil van een hele citroen

Sap van een halve citroen

50 gram poedersuiker

1 zakje vanillesuiker

5 blaadjes gelatine

250 gram aardbeien

Bereiding

Bekleed een springvorm van Ø24cm met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.

Smelt de boter in een pannetje. Deze mag niet bruin worden.

Verkruimel ondertussen de koekjes in een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben dan kun je dit ook doen door de koekjes in een plastic zak te doen en met een deegroller de koekjes fijn te slaan. De koekjes moeten uiteindelijk kruimels worden.

Meng de koekjes met de boter. Druk dit koekmengsel met de achterkant van een lepel op de bodem van de springvorm. Zorg dat de bodem helemaal bedekt is en overal ongeveer even dik is. Zet de springvorm in de koelkast.

Meng de kwark met het citroensap en de citroenschil. Als je dit goed doorgeroerd hebt dan voeg je de poedersuiker en vanillesuiker toe. Ook dit even goed doorroeren.

Laat de gelatineblaadjes in een kom koud water ongeveer 5 minuten weken. Knijp de gelatineblaadjes daarna uit. Maak in een steelpannetje 5 eetlepels water warm en voeg daarbij de gelatineblaadjes. De gelatineblaadjes zullen nu oplossen in het warme water. Let op dat het water niet gaat koken. Roer af en toe door het pannetje.

Als de gelatine volledig is opgelost haal je het pannetje van het vuur en laat je het even afkoelen. Zorg dat het niet stolt.

Roer de gelatine door de kwark. Nu verdeel je de kwark over de koekjesbodem in de springvorm. Maak met een spatel de bovenkant mooi glad.

Zet de taart nu minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd de aardbeien in plakjes. Verdeel deze over de taart als deze genoeg is opgesteven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *