Spring Rolls

Vandaag deel ik het recept voor Springrolls met jullie. Ik had ze al vaak voorbij zien komen in verschillende tijdschriften en op internet maar ik had ze nog nooit gegeten of gemaakt. Toen ik laatst op de verjaardag van een vriendin was proefde ik ze voor het eerst en ik vroeg haar meteen het recept.

Haar Springrolls waren naar recept van Leukerecepten en daar heb ik me ook door laten inspireren. Ik heb de vulling iets aangepast en ook de dip is iets anders. Springrolls kun je vergelijken met een loempia maar in dit geval wordt de vulling verpakt in een rijstvel en niet gefrituurd. Een stuk gezonder dus. Mijn vriendin serveerde dit als hapje op haar verjaardag maar je kunt dit ook prima als lunch of avondeten eten. Ik nam deze Springrolls mee naar mijn werk als lunch.

Ingrediënten voor 6 Spring Rolls

6 rijstvellen, te koop bij de toko of de AH

1 ei

½ Rode paprika

4 worteltjes

100 gram glasnoedels, je kunt ook gewone noedels gebruiken

Voor de dipsaus

4 eetlepels sojasaus

Pinda’s

Sap van een halve limoen

Bereiding

Maak de noedels klaar volgens de verpakking en zet even apart.

Kluts het ei en in een koekenpan een dunne omelet.

Snijd de worteltjes, paprika en omelet in dunne repen.

Week een rijstvel ongeveer 30 seconden in warm water en leg deze daarna op een plank. Je kunt hiervoor het beste een diep bord gebruiken. Het rijstvel is klaar om te gebruiken als het zacht en doorzichtig is geworden. Zorg dat je het vel helemaal uitlegt en niet aan elkaar plakt.

In het midden van het rijstvel leg je wat van de wortel, paprika, omelet en noedels. Beleg hem niet te vol zodat je hem nog makkelijk kunt vouwen.

Je kunt nu je Springroll gaan vouwen. Het begin is vaak wat lastig maar oefening baart kunst. Vouw eerst de onder en bovenkant naar binnen. Dan pak je de rechterzijde van het rijstvel en dan leg je over heel de vulling. Dan rol je de Springroll op naar links.

spring-rollsBron

Voor de dressing hak je de pinda’s fijn. Meng dit samen met de sojasaus en limoensap.

1 comment on “Springrolls”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *