Zoete aardappelfrites

Frites, wie is er niet gek op? Een frietje op zijn tijd vind ik heerlijk. Vooral met een flinke klodder mayonaise. We weten natuurlijk allemaal dat frites niet echt gezond zijn maar je mag natuurlijk best een keer zondigen. Deze zoete aardappelfrites zijn een gezond alternatief.

Zoete aardappelen zijn eigenlijk een soort knol, ook wel bataat genoemd. Je kunt deze aardappel op vele manieren bereiden en de frites variant is bij mij favoriet. Je krijgt ze niet zo knapperig als gewone frietjes maar de smaak is geweldig. Heerlijk met flink wat grof zeezout en wat mayonaise. Dat is dan weer iets minder gezond.

Ingrediënten voor 2 personen

2 grote zoete aardappelen

1 eetlepel  zonnebloemolie, je kunt ook olijfolie gebruiken

Grof zeezout

Bereiding

Was de zoete aardappelen onder de kraan. Zorg dat het zand er vanaf is en haal eventueel zwarte plekjes weg met een schilmesje.

Snijd de zoete aardappelen in frites van ongeveer 1 centimeter breed. De schil laat je er gewoon aan.

Leg de frites minimaal een half uur in koud water.

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Dep de frites goed droog en doe deze in een grote bak. Besprenkel met de olie en zorg dat alle frites voorzien zijn van een laagje olie.

Leg de frites op de bakplaat en bestrooi royaal met het zeezout.

Bak de frites in 30 a 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Related posts:

Kerstrecept: Aardappelgratin
De Perfecte Ovenaardappeltjes
Rode Kool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *