Salade Gerookte Kip

De zomer is de tijd van zon, zee, strand en vooral van barbecueën en maaltijdsalades. De recepten voor lekkere vleesjes van de barbecue en lichte salades vliegen je om de oren. Hier in huis wordt weinig gebarbecued omdat we alleen een balkon hebben, maar een lekkere salade staat hier met regelmaat op tafel. Natuurlijk kun je deze salade ook als bijgerecht eten bij de barbecue.

Het recept voor deze salade vond ik op Uitpaulineskeuken. De combinatie van gerookte kip met de appel en kerriedressing past perfect. Je zet deze salade binnen 10 minuten op tafel en is een volwaardige maaltijd met een beetje brood. Het enige dat je hoeft te doen is het snijden van de groenten en het mengen van de ingrediënten voor de dressing. In het oorspronkelijke recept zaten ook rozijntjes maar daar ben ik zelf niet zo’n liefhebber van in een salade. Als je dit wel lekker vind kun je deze natuurlijk wel toevoegen.

Ingrediënten voor 2 personen

100 gram slamelange

100 gram gerookte kip

½ Oranje paprika, een andere kleur kan ook

½ Komkommer

½ Zoete appel, bijvoorbeeld jonagold

Voor de dressing:

2 eetlepels yoghurt

1 eetlepel mayonaise

2 theelepels kerriepoeder

Bereiding

Snijd de gerookte kip, komkommer en paprika in dunne plakken en snijd de appel in stukjes.

Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise en kerriepoeder met elkaar.

Meng de sla met de komkommer, paprika en appel. Leg hier wat van op een bord en leg bovenop de gerookte kip.

Besprenkel met wat van de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *