Visburger

Burgers heb je in alle soorten en maten. De meest bekende en vaak populaire burgers zijn degene met vlees. Ik deelde al eens het recept voor de Big Mac en Bacon Burger met jullie. Heerlijke burgers met een lekker stuk vlees ertussen. Het leek me ook wel eens lekker om een visburger te maken.

Op internet zag ik geregeld visburgers voorbij komen maar ik besloot er zelf een te bedenken. Het maken van deze burger is erg eenvoudig en snel klaar. Je kunt hem beleggen met groenten die je lekker vind en ook met de sausjes kun je eindeloos variëren. Ik koos voor een zelfgemaakte wasabi mayonaise. Het maken van deze mayonaise zat al een tijdje in mijn hoofd en bleek perfect te passen bij de vis.

Ingrediënten voor 2 personen

200 gram kabeljauw

2 Italiaanse bollen

1 ei

1 ui

50 gram paneermeel

1 tomaat

¼ Komkommer

4 grote blaadjes sla, ik gebruikte Romain

Bloem

Voor de saus:

1½ eetlepel mayonaise

1 theelepel wasabi, ik gebruikte pasta

Bereiding

Snijd de vis in stukken en doe deze samen met de ui in een keukenmachine. Maal de vis en ui fijn.

Voeg het ei, paneermeel en wat peper en zout toe en maal nog even goed door totdat het ei opgenomen is.

Kneed met je handen 2 gelijke burgers. Zorg dat je handen wat nat zijn dan plakt het minder.

Haal de burgers door de bloem en bak in wat boter of olie in een koekenpan. Bak de burgers in ongeveer 8 minuten gaar. Draai de burgers halverwege even om.

Ondertussen roer je voor de saus de mayonaise en wasabi goed door elkaar.

Snijd de broodjes door en besmeer beide helften met de saus. Snijd de komkommer en tomaat in plakjes. Leg op de onderste helft van het broodje een blaadje sla.

Als de burgers gaar en goudbruin zijn leg je ze op het broodje met sla. Beleg met een paar plakjes tomaat en komkommer, een beetje saus en de bovenste helft van het broodje.

Related posts:

Oosterse Zalm Pakketjes
Woknoedels met Gamba's
Homemade Filet o Fish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *