Marmercake

Een aantal weken geleden werd een nichtje van Ton 8 jaar en ze wilde graag bakspullen voor haar verjaardag. Daar kon ik natuurlijk wel iets mee. Ik gaf haar een starterset voor Cake Pops en vulde zelf een pot met alle ingrediënten om M&M koekjes te maken. Ze was erg blij met haar cadeaus en nodigde zichzelf meteen uit om een keer bij ons te komen bakken.

Afgelopen week was het dan zover en het plan was om samen aan de slag te gaan met de Cake Pop set. Helaas was de Cake Pop Set spoorloos verdwenen. Gelukkig had ik genoeg andere bakspullen in huis en maakten we deze Marmercake. We waren het er beide over eens dat de cake erg goed gelukt was en zeker een eervolle vermelding op de site moest krijgen. Wij namen meteen een groot stuk met flink wat slagroom! De foto is overigens ook gemaakt door het nichtje van Ton.

Ingrediënten

200 gram bloem

200 gram suiker

200 gram roomboter, op kamer temperatuur

4 eieren

2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Klop met de handmixer de boter en suiker luchtig.

Voeg een voor een de eieren toe en mix door. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef de bloem boven het beslag en roer met een spatel door het beslag.

Giet ongeveer de helft van het beslag in het cakeblik.

Zeef de cacao boven het overgebleven beslag en roer dit door met de spatel. Schenk het beslag in het cakeblik. Strijk de bovenkant glad met de spatel.

Met een mes kun je het beslag voorzien van het marmereffect. Je hoeft dit niet te doen.

Bak de Marmercake ongeveer 60 minuten in de voorverwarmde oven. Om te kijken of de cake gaar is steek je een sateprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *