Caprese salade

Als ik denk aan dit voorgerecht dan moet ik automatisch aan vakantie denken. Als je weleens in Italië op vakantie bent geweest weet je vast wat ik bedoel. Lang tafelen in een fijn restaurantje met verschillende hapjes en drankjes. Daarbij mag deze Caprese Salade niet ontbreken.

Deze salade in de Italiaanse driekleur is een goed begin van de maaltijd. Het is licht en de smaken passen perfect bij elkaar. Maak een groot bord vol en je kunt delen met je tafelgenoten. Voor deze salade voegde ik nog wat pijnboompitjes en Balsamico crème toe voor net dat beetje extra smaak. Maar ook zonder is de smaak geweldig.

Ingrediënten

2 tomaten, ik gebruikte Roma tomaten

1 bol mozzarella

½ Bakje basilicum, bakje 15 gram

Handje vol pijnboompitten

Balsamico crème

Bereiding

Bak de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter totdat ze een bruin kleurtje hebben. Let op dat ze niet zwart worden.

Snijd de tomaat en mozzarella in dunne plakken.

Bouw de salade op door eerst een plakje tomaat, dan basilicum en dan mozzarella op het bord te leggen. Je kunt dit doen zoals ik in een ronde maar je kunt ze ook recht op het bord leggen. Ga hier mee door tot de tomaat en mozzarella op is.

Verdeel de pijnboompitjes over de salade en druppel er wat van de Balsamico crème over.

Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *