Boeren Quiche

Soms heb ik wel eens van die dagen dat ik inspiratieloos ben voor het avondeten en eigenlijk ook geen zin heb om boodschappen te doen. Afgelopen week had ik zo’n dag. Ik keek in de koelkast en vriezer en zag dat ik verschillende soorten groenten en hartige taart deeg had liggen. Ik besloot er deze Boeren Quiche mee te maken.

Misschien denk je dat ik altijd zin heb om te koken of bakken omdat ik een foodblog maak maar ik heb ook echt wel eens dagen dat ik er geen zin in heb. Het maken van deze quiche was weinig werk maar het resultaat mocht er wezen. Hij smaakte prima. Ik gebruikte spekjes, champignons, ui en paprika maar mocht je nog andere groenten hebben die je wilt gebruiken dan kan dat. Ideaal om bijvoorbeeld voor je op vakantie gaat nog even je voorraad groenten weg te werken. Deze quiche is ook uitermate geschikt om te gebruiken bij een high-tea. Snijd hem dan in kleinere puntjes. Ook koud is hij erg lekker.

Ingrediënten

6 plakken hartige taart deeg, je kunt ook bladerdeeg gebruiken

4 eieren

125 gram crème fraîche light

1 ui

1 rode ui

1 bakje champignons

1 paprika

100 gram spekreepjes

Geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en vet een quichevorm of springvorm (Ø24cm) in met boter of bakspray.

Leg de plakken hartige taart deeg los van elkaar op een plank of op het aanrecht zodat deze kunnen ontdooien.

Bak de spekreepjes in een pan zonder olie of boter. Als deze knapperig zijn laat je ze even uitlekken op wat keukenpapier.

Snijd ondertussen de uien in ringen, champignons in plakjes en de paprika in reepjes. Bak de groenten in de pan waar je net de spekjes in gebakken hebt.  Voeg indien nodig nog wat olie toe.

Bekleed de quichevorm met het hartige taart deeg. Zorg dat je de randjes goed aandrukt. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

Beleg de bodem van de quiche met de spekjes en groenten.

Kluts met een garde de eieren met de crème fraîche door elkaar. Roer door tot er geen klontjes meer in zitten. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Giet het eimengsel over de quiche.

Strooi wat geraspte kaas over het eimengsel.

Bak de quiche in 55 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat de quiche 5 minuten uit de oven staan voor je hem aansnijdt.

Related posts:

Preistamppot met groenten in soyasaus
Hartige taart met brie en broccoli
IKEA Foodchallenge: Kaasburger van Ost Präst (Zweedse harde kaas) met mosterd mayonaise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *