Appelkaneel Muffins

Het komt geregeld voor dat ik zin heb om iets te bakken. Omdat wij maar met zijn tweeën zijn hier in huis is een hele cake of taart maken vaak teveel. Daarom is het ideaal om muffins te maken. Net zo lekker als een cake maar een kleinere hoeveelheid zodat we niet de hele week aan de zoetigheid zitten.

De Appel Kaneelcake die ik regelmatig maak valt altijd goed in de smaak dus besloot ik het recept te halveren en er muffins van te maken. Het beslag was precies genoeg voor 6 muffins. Mocht je dus een cake willen maken verdubbel je de hoeveelheden in dit recept. Verdubbel dan ook de baktijd. De combinatie van appel en kaneel kent iedereen wel en doet het altijd goed als traktatie.

Ingrediënten voor 6 muffins

100 gram zelfrijzend bakmeel

100 gram suiker

100 gram roomboter, op kamertemperatuur

2 eieren

1 appel, ik gebruikte jonagold

1 eetlepel kaneel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160˚C en zet 6 muffinpapiertjes in een muffintray. Je kunt ook siliconen muffinvormpjes gebruiken. Als je geen papiertjes of siliconenvormpjes in huis hebt kun je ook alleen een muffintray gebruiken. Vet deze dan goed in met boter of bakspray.

Klop met een handmixer de boter met de suiker luchtig.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige volledig is opgenomen.

Zeef het bakmeel met de kaneel boven het beslag en roer met een spatel goed door.

Schil de appel, snijd deze in stukjes en roer deze door het beslag.

Verdeel met een lepel het beslag over de muffinpapiertjes.

Bak de muffins in ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *