Appel-Bastogne toetje

Eigenlijk ben ik niet zo’n toetjes mens. In een restaurant vind ik chocolade mousse of een stukje cheesecake heerlijk maar thuis eet ik eigenlijk nooit een toetje. Een bakje yoghurt is natuurlijk lekker maar dat eet ik liever bij het ontbijt. Maar omdat mijn moeder kwam eten en de categorie toetjes nog wat minder bedeeld is op mijn blog besloot ik om dit toetje te maken.

Hoewel ik niet vaak toetjes eet of maak staat mijn Pinterest bord met inspiratie vol met toetjes. Toetjes zien er vaak heerlijk uit op de foto en doen me vaak het water in de mond lopen. Zo ook met dit Appel-Bastogne toetje. Ik geloof dat dit een van de eerste receptjes was die ik pinde op Pinterest. Het receptje komt van Foodaholic. Als je een toetje wil maken wat weinig werk is dan is dit een goed recept. De smaken van de warme appel met de vanille en Bastogne koek passen perfect bij elkaar.

Ingrediënten voor 2 personen

1 grote friszoete appel

2 Bastogne koeken

200 milliliter vanillevla

200 milliliter vanilleyoghurt

1 theelepel kaneel

Bereiding

Schil de appel en snijd deze in stukjes.

Bak de appel in wat olie of boter in een koekenpan en bestrooi deze met de kaneel. De appel is klaar als deze zacht is.

Verdeel de appel over de glaasjes. Schenk de vanillevla en vanilleyoghurt tegelijk in de glaasjes zodat je twee helften krijgt.

Verkruimel de Bastogne koeken en strooi deze over het toetje.

Bron: Foodaholic

Related posts:

Hangop met aardbeien
Appel-Notencrumble
Limoen Cheesecake in een glaasje

2 comments on “Appel-Bastogne Toetje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *