Spaghetti Arrabiata

Ben je niet vies van een bordje pittig eten en draai je je hand niet om voor een rood pepertje meer of minder dan is deze pasta echt iets voor jou. De saus van deze pasta bestaat uit 3 ingrediënten waarvan er 1 rode peper is. Ik raad je dus aan een groot glas water bij de hand te houden.

Arrabiata betekend in het Italiaans boos of kwaad. Waarschijnlijk word de link gelegd met de grote hoeveelheid rode pepers in deze pasta. Meestal word deze saus geserveerd met Penne maar ik koos in dit geval voor spaghetti. Het is een vegetarisch gerecht maar mocht je niet zonder vlees kunnen is het lekker om hier gehaktballetjes bij te serveren. Dat deed ik ook maar vergat ze mee op de foto te zetten. Serveer met flink wat Pecorino of Parmezaanse kaas en wat verse peterselie.

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram spaghetti

3 teentjes knoflook

2 rode pepers

1 blikje gepelde tomaten, 400 gram

Pecorino of Parmezaan, geraspt

Peterselie

Bereiding

Kook de spaghetti volgens aanwijzing op de verpakking.

Snijd de knoflook in dunne plakjes en de rode peper in reepjes. Verwijder wel de zaadlijsten en zaden van de pepers.

Bak de knoflook en rode peper even kort aan in een flinke scheut olijfolie.

Snijd de tomaten in blokjes en doe samen met het vocht bij de knoflook en peper. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

Als de spaghetti bijna gaar is dan doe je deze bij de saus en schep door. Hij hoeft niet helemaal gaar te zijn omdat deze nog door zal garen in de saus.

Verdeel de spaghetti over de borden. Bestrooi de pasta met flink wat van de geraspte kaas en verse peterselie.

Related posts:

Pasta Pesto
Tagliatelle met Roomsaus
Tagliatelle met Spinazie en Zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *