Rozijnenbrood

Het maken van rozijnenbrood leek me een behoorlijke klus. Had ik dat even verkeerd gedacht. Het maken van dit rozijnenbrood was echt heel eenvoudig. Binnen 10 minuten heb je het deeg gemaakt en staat het in de oven. Je moet wat geduld hebben qua baktijd maar dan heb je ook wat! Dit rozijnenbrood smaakt echt heerlijk en doet niet onder voor een rozijnenbrood van de bakker.

Toen ik nog bij de bakker werkte vond ik rozijnenbrood al heerlijk. Zeker als het ’s ochtends vers binnen kwam. Heerlijk met een laagje roomboter.

Dit rozijnenbrood is ook uitermate geschikt om andere gedroogde vruchten in te doen. Probeer eens gedroogde abrikozen of vijgen. Ik heb alleen rozijnen gebruikt omdat ik dat het aller lekkerst vind.

Ingrediënten

500 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram suiker

250 gram rozijnen

400 milliliter lauwwarm water

1 ei

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Laat de rozijnen 5 minuten wellen in warm water.

Ondertussen meng je het bakmeel met de suiker. Voeg eventueel een snufje zout toe.

Voeg de rozijnen bij het bakmeel en roer goed door.

Kluts het ei en voeg samen met de helft van de melk bij het meel en rozijnen. Klop dit met de deeghaken van je mixer goed door. Voeg beetje bij beetje de melk toe. Blijf kloppen tot je een dik beslag hebt.

Giet het beslag in het cakeblik en bak in ongeveer 75 minuten bruin in je voorverwarmde oven.

Om te controleren of je rozijnenbrood gaar is gebruik je dezelfde methode als bij een cake. Prik met een sateprikker in het midden van je rozijnenbrood. Komt deze er schoon uit dan is je rozijnenbrood klaar.

1 comment on “Rozijnenbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *