Courgettelasagne

Nu de vakantie weer voorbij is wordt het weer tijd om wat gezonder te gaan koken. De hapjes, barbecues en de gang naar het terras worden weer minder dus vandaag een recept met veel groenten. Ik koos ervoor om voor deze courgettelasagne gehakt te gebruiken maar deze is ook heerlijk zonder vlees. Dat is net iets gezonder.

Courgettelasagne was iets wat ik al een hele tijd wilde maken. Ik schafte er zelfs een grillpan voor aan. Je zult nu vast denken; had je die nog geen dan? Op de een of andere manier heb ik er nooit een aangeschaft. Achteraf snap ik niet dat ik er niet eerder een heb gekocht want wat is dat een ideale pan. Dus mocht je er nog geen hebben ga er dan snel een halen. Echt een verrijking van je keukenstash.

Deze lasagne is zo gezond omdat je de courgette als lasagnebladen gebruikt. Geen pastabladen dus maar gewoon groenten. Ik hou heel erg van de traditionele lasagne maar deze komt zeker vaker op tafel. Ik miste de lasagnebladen eigenlijk niet eens.

Ingrediënten voor 4 personen

3 courgettes

500 gram gezeefde tomaten

300 gram rundergehakt

1 zak Italiaanse roerbakgroenten, 400 gram

1 grote ui

1 teen knoflook

2 bollen mozzarella

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Snijd de courgette in lange linten. Dit kun je doen met een mandoline of met de kaasschaaf. Ik gebruikte een kaasschaaf en dat ging prima.

Grill de courgette linten in de grillpan. Zorg dat je aan beide kanten bruine grillstreepjes op de courgette zitten.

Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Bak dit samen met wat olie in een wok. Als de ui glazig ziet voeg je het gehakt toe.

Als het gehakt bijna gaar is voeg je de roerbakgroenten toe en bak deze even kort mee.

Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Begin met het opbouwen van de lasagne door eerst een laag van de saus in een ovenschaal te scheppen. Leg hierop een laag courgette linten. Herhaal dit tot de saus op is. Zorg ervoor dat de bovenste laag een laag courgette is.

Snijd de mozzarella in plakken en verdeel dit over de lasagne.

Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Courgettelasagne 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *