Chili officieel

Vandaag deel ik met jullie het recept van mijn eerste gerecht dat ik maakte voor de IKEAfoodchallenge. Degene die mij op Facebook of Instagram volgen hebben vast al gezien dat ik ben geselecteerd door Pauline van Uitpaulineskeuken voor een challenge van IKEA. Ik kreeg een pakket met ingrediënten uit de Swedish Food Market van IKEA waarmee ik (minstens) 2 gerechten mag maken. Super leuk natuurlijk! Het eerste gerecht is deze Chili con Carne met gerookte elandworst (Vilt Korv) en Zweedse harde kaas (Ost Präst).

Voor deze challenge kreeg ik de volgende ingrediënten: de beroemde gehaktballetjes, kipballetjes, Zweedse harde kaas, gemarineerde en gerookte zalm, gerookte elandworst en ingelegde haring. Dit alles zat in een leuke mand met een schort en linnen servetten.

Producten

Ik begon meteen met het bedenken van gerechten en vrij snel wist ik dat ik de gerookte elandworst wilde gebruiken. Nog voor ik hem geproefd had besloot ik dat ik er Chili con carne mee wilde maken. Het gehakt wordt vervangen door de gerookte elandworst. Als topping kon ik mooi de Zweedse harde kaas gebruiken.  Voor ik boodschappen ging doen leek het me toch slim om de worst even te proeven voor het geval deze echt niet zou combineren met de pittige chili. De elandworst was een schot in de roos. Een pittig worstje waar de rokerige smaak goed naar voren komt. Perfect bij deze Chili con carne. Serveer eventueel met wat rijst. Ik vond hem zo al vullend genoeg. Wel at ik er wat tortilla chips bij.

Ingrediënten voor 2 personen

1 gerookte elandworst (Vilt Korv) van IKEA, je kunt dit ook vervangen door 200 gram rundergehakt

200 gram tomatenblokjes, blikje 400 gram

1 blikje chilibonen, 400 gram

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode peper

1 rode paprika

1 theelepel gemalen komijnzaad (djin tan)

Geraspte Zweedse harde kaas (Ost Präst), je kunt ook andere kaas gebruiken

Evt. Platte peterselie en tortilla chips

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en pers de teentjes knoflook. Fruit dit aan in een wok met wat olie.

Snijd de gerookte elandworst in plakjes en snijd deze vervolgens in vieren. Bak dit even kort mee met de ui en knoflook.

Snijd ondertussen de paprika in blokjes en de rode peper heel fijn. Verwijder wel eerst de zaadjes en zaadlijsters. Voeg dit bij de ui, knoflook en worst. Bak het geheel op hoog vuur

Voeg de tomatenblokjes en chilibonen toe en breng op smaak met het gemalen komijnzaad.

Laat dit geheel ongeveer 15 minuten pruttelen op laag vuur.

Serveer de Chili met wat geraspte kaas, peterselie en tortilla chips.

PS: Jullie kunnen ook mee doen aan deze leuke challenge! Ga naar ikea.nl/foodchallenge voor meer informatie. En misschien komt jouw gerecht dan op de menukaart van de restaurants van IKEA en win je een keuken t.w.v. €6500,-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *