Kaasbroodje

Als ik moest kiezen tussen iets hartigs of iets zoets dan koos ik voor hartig. Hoewel ik een stuk chocolade of een taartje heerlijk vind denk ik niet dat ik zonder bijvoorbeeld kaas zou kunnen. Ik ben gek op hartige broodjes als lunch ook al weet ik dat ze niet echt gezond zijn. Zelf een kaasbroodje maken is heel eenvoudig en ook nog eens erg lekker.

Hoewel ik een kaasbroodje heerlijk vind is toch mijn all-time favorite het (Brabantse)worstenbroodje. Ik heb al een aantal pogingen gedaan om er een te maken maar ik ben nog steeds niet tevreden met het resultaat. Als ik het perfecte recept heb gevonden dan deel ik het natuurlijk meteen met jullie. Tot dan kan ik prima uit de voeten met dit receptje voor kaasbroodjes. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor 4 kaasbroodjes

4 plakjes roomboter bladerdeeg

+/- 120 gram belegen kaas, aan een stuk

1 eidooier

Geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier

Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Snijd de kaas in plakken. De plakken moeten ongeveer een centimeter dik zijn en zo breed als de helft van een plakje bladerdeeg. Zorg dat de kaas qua lengte ongeveer 2 centimeter korter is dan het bladerdeeg anders krijg je hem niet dicht gevouwen. Je kunt eventueel ook plakjes kaas gebruiken en die op maat snijden.

Leg de plak kaas op de rechterhelft van het bladerdeeg en zorg dat er aan de zijkanten nog 1 centimeter vrij is. Vouw nu de linker helft van het bladerdeeg over de kaas. Druk de randen dicht met de tanden van een vork. Zo ontstaat er ook een mooi ribbelpatroon.

Klop de eidooier los en besmeer hiermee de bovenkant van de kaasbroodjes. Bestrooi met wat geraspte kaas.

Bak de kaasbroodjes in ongeveer 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *