Tomatensalsa 2

Op de valreep deel ik met jullie nog een zomers receptje. Het lijkt erop dat we dit jaar geen lange, zwoele nazomer hebben maar met deze Tomatensalsa zet je toch nog een beetje zomer op tafel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze salsa ook heerlijk vind in de winter.

Kies voor het maken van deze salsa een paar smaakvolle tomaten uit. De gewone tomaten uit de supermarkt zijn vaak wat wateriger. Ik koos voor Romatomaten omdat die erg vol van smaak zijn. Deze salsa is ideaal voor bij de barbecue en ook zeer geschikt om bruschetta’s mee te maken. Je maakt makkelijk een grote hoeveelheid.

Ingrediënten voor een flinke bak

6 Romatomaten

1 rode ui

Platte peterselie

1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Snipper de ui fijn en snijd de tomaten is kleine blokjes. Verwijder wel de zaden en vocht van de tomaten.

Snijd de peterselie en meng dit met de tomatenblokjes, ui en olie in een bak. Je kunt eventueel een teentje knoflook persen en toevoegen.

Serveer met wat afgebakken Ciabattabrood.

Tomatensalsa 1

2 comments on “Tomatensalsa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *