IMG_3023

Vorige week heb je misschien deze Kaasburger al voorbij zien komen op Facebook of Instagram. Het tweede gerecht dat ik maakte voor de IKEAfoodchallenge is deze burger geworden. Deze Kaasburger is gemaakt met de Zweedse harde kaas (Ost Präst) uit het pakket dat ik kreeg van IKEA. Wil je deze kaasburger ook maken maar geen tijd om naar IKEA te gaan dan kun je hem ook maken met een andere soort kaas.

Inmiddels zijn er al heel wat inzendingen voor de IKEAfoodchallenge. Wil je weten welke of wil je ook nog mee doen dan kun je altijd even een kijkje nemen op ikea.nl/foodchallenge. Het maken van een kaasburger is eenvoudig en lekker als afwisseling op de gewone hamburger. De augurk, tomaat en mosterdmayonaise combineren perfect bij de pittige smaak van de kaas.

Ingrediënten voor 2 burgers

2 harde broodjes naar keuze, ik gebruikte speltbroodjes

150 gram geraspte Zweedse harde kaas (Ost Präst), of andere geraspte kaas

1 flinke eetlepel roomkaas naturel

2 augurken

1 vleestomaat

Rucola

2 eieren

Paneermeel

Bloem

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel grove mosterd

Bereiding

Meng de geraspte kaas met de roomkaas, 1 ei en wat paneermeel. Kneed dit goed door elkaar totdat je een droge bal krijgt. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Vorm hier 2 gelijke burgers van.

Haal de burgers eerst door de bloem, dan door het ei en het paneermeel. Zorg dat alle kanten van de burger goed gepaneerd zijn.

Bak de burgers in ongeveer 6 minuten bruin in een koekenpan met wat boter of olie. Draai de burgers halverwege om.

Snijd ondertussen de tomaat en augurk in dunne plakken. Meng ook de mosterd met de mayonaise.

Snijd de broodjes door midden en beleg de onderste helft met wat rucola en tomaat. Daarboven op leg je de burger. Beleg met wat augurk en een flinke lik van de mosterd mayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *