Gepofte aardappel met kruidenboter

Het recept van vandaag zijn er eigenlijk twee. Deze gepofte aardappel met zelfgemaakte kruidenboter is ideaal als je gasten krijgt en je niet veel tijd in de keuken wil spenderen. Je kunt de voorbereidingen een dag van tevoren al doen en het enige dat je op de dag zelf nog moet doen is de aardappels in de oven doen. Ook makkelijk op de barbecue te maken.

Mocht je geen zin of tijd hebben om zelf kruidenboter te maken dan kun je natuurlijk ook kant en klare kruidenboter gebruiken. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder. Er bestaan wel 1000 verschillende recepten voor kruidenboter maar ik vind de combinatie met bieslook en peterselie het lekkerst.

Ingrediënten voor 4 personen

4 grote aardappelen

Voor de kruidenboter

125 gram gezouten roomboter

Platte peterselie

Bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Boen de aardappels goed schoon. Prik de aardappels in met een vork en wikkel in aluminiumfolie. De aardappel moet helemaal ingepakt zijn.

Leg de aardappels in een ovenschaal en laat ze 60 minuten poffen in de voorverwarmde oven.

Meng ondertussen de roomboter met wat peterselie en bieslook naar smaak. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Haal de aardappels uit de oven en maak het aluminiumfolie open. Pas op dat je je niet brand aan de stoom die uit de folie komt! Je kunt de aardappels in de folie serveren.

Snijd de aardappels aan de bovenkant in en smeer er een flinke hoeveelheid kruidenboter tussen.

Related posts:

Gepofte Zoete Aardappel
Aziatische Bloemkoolroosjes
Stoofperen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *