Pantosti Caprese

Het is weer zondag dus tijd voor een nieuwe tosti! Voor de tosti van vandaag liet ik mijn tosti ijzer in de kast en bakte hem in een koekenpan. Eerlijk gezegd vind ik een pan tosti nog lekkerder dan eentje uit het ijzer.

De combinatie van tomaten, mozzarella en basilicum is bij iedereen wel bekend. Ik gebruikte voor deze tosti pesto. Het recept voor zelfgemaakte pesto vind je hier. Door deze tosti in de pan te bakken krijgt de mozzarella de kans om over de tomaat te smelten en worden de tomaat en mozzarella niet in elkaar gedrukt. Zo komen de smaken meer tot zijn recht.

Ingrediënten voor 1 tosti

2 witte casino boterhammen

1 Roma tomaat

½ Bol mozzarella

1 eetlepel pesto

Smeerboter

Bereiding

Besmeer beide boterhammen aan 1 kant met een dun laagje smeerboter. Ik gebruikte margarine maar je kunt ook roomboter gebruiken.

Besmeer de andere kant van de boterhammen met een flinke laag pesto.

Snijd de mozzarella en tomaat in plakken. Doe dit vooral niet te dun.

Beleg 1 boterham aan de pesto kant met tomaat en mozzarella. Leg daarop de andere boterham met de pesto kant aan de binnenkant.

Leg je tosti in een koekenpan. Je hoeft geen boter meer te gebruiken omdat je al boter aan de buitenkant van je tosti hebt gesmeerd.

Bak de tosti in ongeveer 5 minuten goudbruin. Keer de tosti halverwege voorzichtig om. Je tosti is klaar als de buitenkant bruin is en de mozzarella is gesmolten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *