Cornflakerotsjes

Eigenlijk kun je dit niet echt een recept noemen maar toch wil ik deze Cornflakerotsjes met jullie delen. Ze zijn namelijk heerlijk en makkelijk te maken. Je hebt maar twee ingrediënten nodig: chocolade en cornflakes.

Deze Cornflakerotsjes maken we in de bakkerij waar ik werk ook en ze zijn een groot succes. Makkelijk te maken met de cliënten. Ik gebruik witte chocolade omdat ik dat zelf het lekkerst vind maar je kunt natuurlijk ook melk of pure chocolade nemen. Ik gebruikte een klein lepeltje om deze rotsjes te maken maar als je liever wat groter formaat wilt maken dan gebruik je een eetlepel. Lekker om eens op tafel te zetten als je bezoek krijgt i.p.v. een koekje bij de koffie. Deze Cornflakerotsjes gaan zeker in de smaak vallen!

Ingrediënten voor +/- 15 kleine Cornflakerotsjes

100 gram witte chocolade

Een hand vol cornflakes

Bereiding

Bekleed een plank of groot bord met bakpapier.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Dit doe je door een pannetje water aan de kook te brengen en daarin een vuurvaste schaal te hangen met daarin de chocolade. De schaal mag het water niet raken. Je kunt de chocolade ook smelten in de magnetron. Doe dit dan op laag vermogen en roer af en toe door.

Als de chocolade gesmolten is voeg je de cornflakes toe en roer je dit goed door. Het is de bedoeling dat de cornflakes allemaal een dun laagje chocolade krijgen.

Schep met een klein lepeltje wat van de cornflakes op de plank of bord. Zorg dat je kleine hoopjes maakt die niet te dicht bij elkaar liggen. Het bakpapier zorgt ervoor dat je de rotsjes makkelijk van de plank/bord kunt halen.

Zet de rotsjes minstens een uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt ze ook even in de vriezer zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *