Tomatensoep van Geert

Toen ik laatst op een feestje was kreeg ik van een vriend van Ton een tip voor een lekkere tomatensoep. De eer voor dit recept gaat dus naar Geert. Het recept klonk goed dus ben ik er mee aan de slag gegaan en ik moet zeggen dat dit een van de lekkerste tomatensoepen is die ik in tijden heb gegeten.

Ik vind het erg leuk als ik tips krijg voor recepten of gerechten. Heb je ook een lekker recept of wil je een gerecht graag zien dan kun je me altijd een mailtje sturen via eefjeskeuken@outlook.com. Nog even terug naar deze heerlijke tomatensoep. Je maakt deze soep met cherrytomaten en hierin kun je variëren met de soorten. Dus gebruik niet alleen de normale cherrytomaten maar kies ook voor de gele tomaatjes. Deze combineren goed met de Balsamico en basilicum. Pureer de soep niet helemaal fijn maar laat hem wat groffer. Maak de soep af met wat (zelf gedraaide) soepballetjes. Succes gegarandeerd!

Ingrediënten voor +/- 1½ liter soep

1 kilo cherrytomaten, gebruik verschillende kleuren

4 Romatomaten

1 rode peper

4 tenen knoflook

3 rode uien

2 eetlepels balsamicoazijn

150 gram half om half gehakt

Basilicum

Bereiding

Snijd de rode peper fijn en ontvel de knoflooktenen. Leg deze samen met de cherrytomaten en de Roma tomaten op een bakplaat of in een ovenschaal. Je hoeft deze niet te snijden. Besprenkel met wat olijfolie en flink wat peper en zout.

Bak dit 15 minuten op 200˚C onder de grill van je oven.

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en fruit deze aan in wat olie. Als de uien glazig zien voeg je de balsamicoazijn toe. Laat dit zachtjes inkoken.

Breng het gehakt op smaak met zout en peper. Draai hier balletjes van.

Voeg de mix van tomaat, peper en knoflook in zijn geheel toe bij de uien. Ook het vocht van de tomaten gebruiken. Voeg nu basilicum toe naar smaak. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.

Als de soep de gewenste structuur heeft voeg je de balletjes toe en laat je het geheel 5 minuten zachtjes koken tot de balletjes gaar zijn. Verdeel eventueel nog wat basilicum toe bij het serveren van de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *