Gerafelde kip hawaii

De naam van dit broodje doet misschien al een belletje rinkelen. Als je tenminste net als ik uit de omgeving van Goirle komt en je wel eens een broodje haalt bij het Kadeeke in Poppel. Voor degene die nog nooit van het Kadeeke gehoord hebben: dat is een broodjeszaak net over de Belgische grens in Poppel. Het broodje Gerafelde Kip Hawaii is favoriet bij velen en mijn versie komt aardig in de buurt van het origineel. Met dit recept maak je hem nu eenvoudig zelf.

Als je dit broodje besteld bij de broodjeszaak dan kun je kiezen uit twee varianten: normaal of club. Een club houdt in dat er ook sla, tomaat en ei op het broodje zit. Dat is de variant die ik heb gemaakt en ook het lekkerst vind. Het is een erg dik broodje dus pas op dat niet alle vulling er aan de achterkant uit valt!

Hoewel het nu misschien lijkt of ik gesponsord word door het Kadeeke is dat niet zo. Ik ben gek op dit broodje en wilde deze graag eens namaken!

Ingrediënten voor 2 broodjes

½ Stokbrood of 2 broodjes naar keuze

1 kipfilet

1 tomaat

2 eieren

2 ringen ananas, ik gebruikte verse ananas

4 blaadjes kropsla

Voor de saus:

2 eetlepels mayonaise

1 eetlepel ketchup

1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

Kook de kipfilet in water in ongeveer 15 minuten gaar. Je kunt voor wat extra smaak een kippenbouillonblokje toevoegen.

Kook de eieren in 8 minuten hard en laat afkoelen.

Als de kipfilet gaar is trek je deze met twee vorken uit elkaar. Ik deed dit met mijn handen, dat gaat ook prima. Zorg dat je fijne sliertjes krijgt.

Snijd de ananasringen in stukjes en de tomaat en ei in plakjes.

Meng voor de saus de mayonaise, ketchup en paprikapoeder met elkaar.

Snijd het halve stokbrood doormidden en snijd de helften daarna open. Besmeer de binnenkanten met een flinke lik saus.

Bekleed de onderste helft van het broodje met de sla, tomaat en ui. Vervolgens verdeel je de kip en ananas over het broodje. Beleg royaal met de kip. Leg daarop de bovenkant van het broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *