Kaneelrolletjes

Soms moet je tijdens het bakken een beetje valsspelen. Het is natuurlijk prachtig om je gerechten van begin tot eind zelf te maken maar soms heb je daar geen tijd voor of zin in. Zo ging het ook bij deze Kaneelrolletjes. De zin om iets lekkers te bakken was er wel maar ik had niet zoveel zin om hier veel tijd in te steken. Voor deze kaneelrolletjes gebruikte ik kant-en-klaar croissantdeeg. Ideaal als je even snel iets wil bakken maar weinig tijd hebt!

Deze kaneelrolletjes staan binnen 5 minuten in de oven en 20 minuten later heb je heerlijk geurende kaneelbroodjes. Om de rolletjes helemaal af te maken maakte ik er nog een glazuur bij. Heel makkelijk met poedersuiker en een beetje water. Een kind kan de was doen. Deze kaneelrolletjes zijn heerlijk als ze nog warm zijn maar ook koud smaken ze goed!

Ingrediënten voor ongeveer 20 kaneelrolletjes

1 blik croissantdeeg, groot formaat

150 gram donkerbruine basterdsuiker

2 theelepels kaneel

1 eetlepel bloem

25 gram roomboter, op kamertemperatuur

Voor het glazuur

2 eetlepels poedersuiker

Een paar druppels water

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verwijder de verpakking van het croissantdeeg en rol het deeg uit. Snijd het deeg in 3 plakken op de kartellijn. De diagonale kartellijntjes vouw je bij elkaar zodat je 3 dichte plakken krijgt.

Meng de basterdsuiker met de kaneel en bloem.

Besmeer de deegplakken met de boter en bestrooi de hele plak met het suikermengsel. Rol het deeg vervolgens in de breedte op.

Snijd met een scherp mes de 3 rollen in plakjes. De uiteindes zien er iets minder mooi uit, die bakte ik apart. Leg de rolletjes tegen elkaar aan op de bakplaat. Ik legde ze in een bloemvorm maar je kunt ze ook in een andere vorm leggen.

Bak de kaneelrolletjes in 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen het glazuur. Meng de poedersuiker met een paar druppels water. Voeg niet te snel te veel water toe anders word je glazuur te dun. Als je het druppel voor druppel doet krijg je de gewenste dikte.

Haal de kaneelrolletjes uit de oven en laat even 5 minuten rusten voor je het glazuur aanbrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *