Kwarkbrood

Nu de vakantieperiode voorbij is en het ‘normale’ leven weer in volle gang letten er veel mensen wat meer op de lijn. Ook ik doe dat. Dit Kwarkbrood met peer en noten is een verantwoord tussendoortje maar ook erg geschikt als ontbijt. En bovendien smaakt hij heerlijk!

Vaak neem ik als tussendoortje wat fruit of groenten maar dat gaat ook wel eens vervelen. Ik ging op zoek naar lekker tussendoortje en kwam uit bij dit kwarkbrood. Ik vond een recept op ilovehealth.nl en ging er mee aan de slag. Wel paste ik het hier en daar een klein beetje aan. Het resultaat was verrassend lekker! Zeker iets dat ik vaker ga maken.

Ingrediënten

250 gram havermoutmeel

250 gram magere kwark

1 banaan

1 ei

1 zakje bakpoeder, 16 gram

2 theelepels speculaaskruiden

2 eetlepels honing

1 peer

Handje pecan/cashewnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Prak de banaan en meng dit met het ei, kwark en honing.

Meng het havermoutmeel met het bakpoeder en speculaaskruiden.

Mix het kwarkmengsel met het meel goed door elkaar tot een deegbal. Ik gebruikte mijn handmixer met deeghaken maar je kunt ook een spatel gebruiken. Het wordt een vrij stevig deeg.

Schil en snijd de peer in stukjes en snijd de noten in grove stukken. Meng dit door de deegbal. Ik deed dit met de hand.

Verdeel het deeg over het cakeblik en druk het deeg goed aan.

Bak het kwarkbrood in 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kijk tijdens het bakken regelmatig of de bovenkant van het kwarkbrood niet te donker wordt. Leg eventueel wat aluminiumfolie over het kwarkbrood als het kleuren te snel gaat.

Bron: Ilovehealth

Related posts:

Bretzels
Rozijnenbrood
Kaasbroodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *