Bonen Rucolastamp

Het stamppot seizoen is weer begonnen dus ik ben alweer volop aan het experimenteren met verschillende ingrediënten. Vorig jaar kocht ik bij de Lidl een stamppot kookboekje. Een boekje met 39 stamppot recepten. Ik denk niet dat het nog te koop is. Het was er nog niet van gekomen hier iets uit te maken. Ik pakte het boek er nog eens bij en besloot deze Bonen-Rucola stamp te maken.

Voor deze stamppot gebruik je witte bonen in tomatensaus. Veel mensen gruwelen hier van maar ik vind het heerlijk! Het gebeurd regelmatig dat als ik geen inspiratie heb voor groenten dat ik een potje witte bonen mee neem. Ik had er zelf nog nooit stamppot mee gemaakt dus leek me dit wel een leuk recept. Ik maakte er ook nog honing mosterd speklapjes bij.

Ingrediënten voor 4 personen

750 gram kruimige aardappelen

1 grote pot witte bonen in tomatensaus

200 gram rucola

25 gram boter

Voor de speklapjes:

4 speklapjes

2 eetlepels honing

1 eetlepel grove mosterd

1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook de aardappelen is een ruime hoeveelheid water met een flinke snuf zout in 15 minuten gaar.

Meng ondertussen de mosterd, honing en olijfolie met elkaar en smeer de speklapjes hier mee in. Bak de speklapjes in een koekenpan zonder olie of boter. Doe dit op laag vuur zodat de speklapjes niet verbranden.

Verwarm de bonen in een pannetje. Als de bonen warm zijn giet je de tomatensaus af en houdt de bonen apart.

Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen met de deksel op de pan.

Giet de tomatensaus bij de aardappelen en stamp met een stamper fijn. Voeg hier ook de boter bij. Stamp totdat je een egale massa hebt.

Roer de bonen en rucola door de stamppot. Serveer met de speklapjes.

Bron: Heel Holland Stamp – Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *