Peanutbuttercups

Pindakaasliefhebbers opgelet! En ook de chocoladeliefhebbers. Deze Peanutbuttercups zijn echt verslavend lekker! Ik kan niet genoeg uitroeptekens gebruiken want deze combinatie van pindakaas en chocolade is echt hemels!

Een tijdje geleden tipte een collega mij deze Peanutbuttercups al als idee voor de bakkerij op het werk. Het idee bleef even op de plank liggen tot ik laatst op YouTube een filmpje zag op YouTube van Foodgloss. Zij maakte deze Peanutbuttercups ook en het bleek een erg eenvoudig receptje. Deze Peanutbuttercups zijn gebaseerd op de Amerikaanse Reese’s Peanutbuttercups. Mateloos populair onder de Amerikanen. Tegenwoordig is er in veel supermarkten en snoepwinkels wel een schap met Amerikaans snoep dus het zou best kunnen dat je deze Reese’s hier ook kunt krijgen. En wat er nu zo lekker is aan deze Peanutbuttercups? Zoete pindakaasvulling omhuld met melkchocolade. Een heerlijke combinatie. En je maakt het met maar 3 ingrediënten.

Voor dit recept gebruik ik mini siliconen muffinvormpjes. Ik kocht deze bij de Xenos en deze zijn ideaal om chocolaatjes mee te maken. Als de chocolade hard is druk je deze zo uit de vorm. Je zou deze chocolaatjes ook kunnen maken in een ijsblokjeshouder. Dan zijn de chocolaatjes wel iets kleiner.

Ingrediënten voor 6 Peanutbuttercups

50 gram pindakaas

100 gram melkchocolade

½ Zakje vanillesuiker

Bereiding

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au-bain-marie. Als de chocolade helemaal vloeibaar is schep je een klein laagje in het vormpje. Doe dit met een klein lepeltje. Zet de vormpjes in de koelkast en laat dit laagje in ongeveer 20 minuten hard worden. Dit is de bodem van je Peanutbuttercups.

Ondertussen meng je de pindakaas met de vanillesuiker en roer dit goed door.

Als de chocolade in de vormpjes helemaal uitgehard is leg je een klein schepje van de pindakaas op de chocolade. Zorg dat de pindakaas de randen niet raakt. Ik deed dit met twee lepeltjes.

Mocht de restant van je chocolade weer wat gestold zijn dan smelt je deze weer even. Schep met een lepeltje de chocolade over de pindakaas in het vormpje. Zorg dat het vormpje ongeveer tot de rand gevuld is en er overal chocolade zit.

Zet de vormpjes in de koelkast en laat minstens 1 uur in de koelkast staan om uit te harden.

1 comment on “Peanutbuttercups”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *