Zuurkool Quiche

Nu het wat kouder word buiten krijg ik steeds meer zin in winterse gerechten. Stamppotten en ovenschotels staan dan regelmatig op tafel. Ik ben gek op zuurkool maar had er nog nooit iets anders mee gemaakt dan stamppot. Ik besloot er eens een quiche mee te maken.

Voor de bodem van deze quiche gebruikte ik vers bladerdeeg. Dit ligt in het koelschap van de supermarkt bij het croissantdeeg. Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg uit de diepvries gebruiken. Op de bodem van de quiche legde ik de rookworst en op de zuurkool wat ananas. Zuurkool en ananas is een welbekende combinatie en smaakte heerlijk bij de rookworst en het kaaslaagje bovenop. Weer eens iets anders dan de traditionele stamppot.

Ingrediënten

1 pak vers bladerdeeg, of 6 vellen diepvries bladerdeeg

500 gram zuurkool

1 magere rookworst

5 ananasschijven, klein blikje op siroop

5 eieren

125 gram crème fraîche

100 gram geraspte kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en vet een quichevorm of springvorm in met boter of bakspray.

Bekleed de quichevorm met het bladerdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem van het deeg.

Snijd de rookworst in dunne plakjes en beleg de bodem van de quiche hiermee. Hierover verdeel je de zuurkool.

Snijd de ananasschijven in stukjes en leg deze op de zuurkool.

Meng de eieren met de crème fraîche en roer dit goed door met een garde. Breng dit op smaak met flink wat peper en zout. Verdeel dit over de quiche.

Strooi de kaas over de quiche.

Bak de quiche in 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de quiche 5 minuten rusten voor je hem serveert.

Zuurkool Quiche 2

Related posts:

Preistamppot met groenten in soyasaus
Hartige taart met brie en broccoli
Bonen-Rucola Stamppot met Honing-Mosterd Speklapjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *