Croque Monsieur

Toen ik startte met Tosti Zondag maakte ik een lijstje met de tosti’s die ik voor jullie wilde maken. Croque Monsieur stond bovenaan mijn lijstje. Hoewel het geen traditionele tosti uit het ijzer is, is het naar mijn mening de lekkerste tosti die er is.

Wil je in België of Frankrijk een tosti bestellen dan vraag je naar een Croque Monsieur. Vaak krijg je dan een gewone tosti ham/kaas zoals wij die ook kennen. De Croque Monsieur die ik maakte is eigenlijk een tosti 2.0. Het is wat meer werk maar dan heb je ook wat. Voor deze tosti maak je namelijk een bechamelsaus die zowel tussen als op de tosti zit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik voordat ik deze Croque Monsieur maakte ik nog nooit een bechamelsaus had gemaakt. Maar dat was echt een fluitje van een cent. Het recept voor deze tosti zag ik op keukenliefde.nl en bleek echt de perfecte Croque Monsieur te zijn. Als je van tosti’s houdt dan is deze Croque Monsieur echt een must!

Ingrediënten voor 2 Croque Monsieurs

4 witte casino boterhammen

2 plakken ham

2 plakken kaas

Geraspte kaas

Voor de bechamelsaus

300 milliliter melk

25 gram bloem

25 gram boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220˚C en bekleed en bakplaat met bakpapier.

Leg twee boterhammen op de bakplaat en bekleed deze met de ham en kaas.

Smelt de boter in een pannetje. De boter moet volledig gesmolten zijn maar mag niet verkleuren. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer door met een houten lepel of garde. Bak de bloem in ongeveer 1 minuut gaar. Zorg dat er geen klontjes in zitten

Voeg beetje bij beetje de melk bij en blijf goed doorroeren. Op het begin lijkt het misschien erg dun maar de saus wordt vanzelf dikker. Blijf roeren totdat de saus de gewenste dikte heeft. Hij moet zo dik zijn dat deze niet van het brood loopt.

Als de saus de gewenste dikte heeft smeer je een laag op de twee boterhammen met ham en kaas. Leg daarbovenop de andere boterhammen. Besmeer de bovenkant met een laag van de bechamel en bestrooi royaal met de geraspte kaas.

Bak de Croque Monsieurs in 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi bruin is geworden.

Croque Monsieur 2

Bron: Keukenliefde.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *