Pompoensoep

Je kunt er niet omheen: het is herfst dus tijd voor pompoen. Pompoensoep mag dus niet ontbreken op mijn site. Ik moet bekennen dat ik nog nooit iets met pompoen gemaakt had. Een schande, ik weet het, want pompoen is zo lekker en veelzijdig. Na het maken van deze soep weet ik zeker dat ik nog vaker met pompoen ga koken.

Ik maakte meteen een grote pan soep. Dat betekende een grote pompoen schillen en snijden. En dat viel niet mee voor de eerste keer. Oefening baart kunst dus ik weet zeker dat het de volgende keer een stuk soepeler gaat. Wil je het jezelf makkelijk maken dan verkopen de meeste supermarkten wel geschilde pompoenstukken. Omdat ik nog nooit met pompoen had gewerkt zocht ik naar een recept op internet. Na heel wat recepten bekeken te hebben kwam ik uit bij de pompoensoep van Uitpaulineskeuken.nl. Je hebt hier al vaker recepten van Pauline voorbij zien komen. De recepten zijn duidelijk en erg smaakvol. Zeker een aanrader om eens op haar site te kijken.

Ingrediënten voor 1,5 liter soep

1 pompoen

1 liter kippenbouillon

1 grote ui

2 tenen knoflook, geperst

2 theelepels paprikapoeder

½ Theelepel komijn

1 blaadje laurier

1 stukje foelie

125 gram spekjes

Pompoenpitten

Bereiding

Schil en snijd de pompoen in grove stukken. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben dan vind je op YouTube een hoop video’s die dit stap voor stap laten zien. Dan klungel je vast een stuk minder dan ik.

Snijd de ui in halve ringen en fruit samen met de knoflook in wat boter totdat de ui glazig ziet. Voeg vervolgens de pompoen, paprikapoeder en komijn toe en bak even kort mee.

Voeg de bouillon, folie en laurier toe en breng aan de kook. Laat 25 minuten zacht doorkoken totdat de pompoen zacht is.

Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter totdat deze knapperig zijn.

Verwijder de foelie en laurier uit de soep en pureer met een staafmixer.

Voeg de spekjes en wat pompoenpitten toe aan de soep.

1 comment on “Pompoensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *