Basisrecept Cake

Er staan al verschillende recepten voor cake op de site maar mijn basisrecept heb ik nog niet met jullie gedeeld. Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren door ingrediënten toe te voegen. Maar zo is deze cake ook erg lekker.

Zelf een cake bakken kan iedereen en is zoveel lekkerder dan een cake uit de supermarkt. Met vier (of vijf) ingrediënten maak je een heerlijke cake. De hoeveelheden zijn makkelijk te onthouden omdat je van alles 200 gram neemt. Eieren (maat M) wegen namelijk ongeveer 50 gram per stuk dus neem er vier en je hebt 200 gram. Varieer eens met ingrediënten door fruit of specerijen toe te voegen. Kies wat je lekker vindt, alles kan!

Ingrediënten

200 gram zelfrijzend bakmeel

200 gram suiker

200 gram roomboter, op kamertemperatuur

4 eieren

Evt. 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150˚C en vet een cakeblik in met boter of bakspray.

Klop met een handmixer de boter met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig beslag.

Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het beslag en roer met een spatel voorzichtig door het beslag.

Schep het beslag in het cakeblik. Bak de cake in 60 minuten goudbruin. Controleer met een sateprikker of de cake gaar is. Als de sateprikker schoon uit de cake komt is deze gaar.

Related posts:

Kaneelrolletjes
Appelflappen
Dubbele Oreo Pindakaas Cupcakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *