Pita Pizza

Een tijdje geleden deelde ik mijn recept voor de Wrap Pizza met jullie. Dat je met een pizza eindeloos kunt variëren met verschillende toppings wist je natuurlijk al maar je hebt ook variatie in de bodem. Zelf pizzadeeg maken is natuurlijk heerlijk maar neemt wel wat tijd in beslag. Ik ging voor een snelle pizza, namelijk een met een bodem van pitabroodjes.

Het kiezen welke smaak pizza ik wil vind ik nog wel eens lastig. Ik vind namelijk veel pizza’s lekker. Door kleine pizzaatjes te maken met pita broodjes kan ik dus meerdere smaken pizza eten. Ik ben gek op pizza fungi met champignons en ham en op pizza salami. Nu kan ik dus beide pizza’s eten. Ook leuk om met kinderen te doen. Ze kunnen zelf hun eigen pizza beleggen met de ingrediënten die zij lekker vinden!

Ingrediënten voor 2 personen

5 grote pitabroodjes

3 kleine blikjes tomatenpuree, 210 gram

100 gram geraspte kaas

Italiaanse kruiden

Toppings naar keuze, ik gebruikte gekookte ham, salami, mozzarella, Cherry tomaten, ui, champignons en gele paprika

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de pitabroodjes open en besmeer deze met de tomatenpuree.

Verdeel wat Italiaanse kruiden en geraspte kaas over de tomatenpuree.

Beleg de pitabroodjes met de toppings die je lekker vind. Je kunt het zo gek en lekker maken als je zelf wil! Beleg je pizza bijvoorbeeld eens met vis.

Leg de pita pizza’s op de bakplaat en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *