Woknoedels Gamba's

Soms zit een gerecht al een tijd in mijn hoofd maar om een of andere reden komt het er niet van om het te maken. Ik had al tijden zin in een bordje noedels met gamba’s maar ik stelde het maken ervan steeds uit. Nu was het eindelijk zover en maakte ik deze woknoedels met gamba’s.

Misschien ken je dit wel: je hebt al tijden zin in een bepaald gerecht en als je het dan eindelijk maakt dan valt het wat tegen. Dat komt bij mij geregeld voor. Misschien zijn mijn verwachtingen dan wat te hoog. Maar in het geval van deze woknoedels waren mijn verwachtingen precies goed. Wat was dit lekker zeg. En het stond erg snel op tafel. Ik ging voor lekker makkelijk en kocht een zak wokgroenten en kant en klare wokpasta. Ik sneed zelf een uitje, perste de knoflook en roosterde wat pinda’s. Weinig werk maar een bijzonder lekkere maaltijd!

Ingrediënten voor 2 personen

125 gram woknoedels

200 gram gamba’s

1 zak Hollandse wokgroenten

1 zakje wokpasta ketjap sambal badjak, Conimex

1 ui

2 teentjes knoflook, geperst

1 lente ui

Ongezouten pinda’s

Bereiding

Snijd de ui in halve ringen en bak dit samen met de knoflook in wat olie in een wok.

Als de ui glazig ziet voeg je de wokgroenten toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de wokpasta en de gamba’s toe en bak mee.

Breng ondertussen in een ruime pan water aan de kook. Als het water kookt voeg je de noedels toe en kook deze in 2 minuten gaar. Giet af en spoel af met koud water.

Rooster de pinda’s in een koekenpan zonder olie of boter. Schud regelmatig om en let op dat ze niet te donker worden.

Als de gamba’s gaar zijn voeg je de noedels toe en bak even kort mee. De gamba’s zijn gaar als ze roze van kleur zijn. Dit gaat snel.

Snijd de lente ui in ringetjes. Strooi wat van de pinda’s en lente ui over de noedels bij het serveren.

Related posts:

Oosterse Zalm Pakketjes
Visburger met Wasabimayonaise
Homemade Filet o Fish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *