Chocolade Mugcake

Misschien ken je dat wel: je hebt zin in iets lekkers bij de koffie maar je hebt niks in huis. Dat overkomt mij regelmatig. Op dat soort momenten is vaak de winkel al gesloten of is een tripje naar de winkel net iets teveel moeite. Op Laura’s Bakery vond ik de oplossing voor dit ‘probleem’. Deze Chocolade Mugcake is in 2 minuten klaar in de magnetron.

Een mugcake is niets meer dan een cakeje in een mok. Dit chocolade cakeje maak je in de magnetron en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. De meeste ingrediënten zul je gewoon in je keukenkastje hebben staan. Ideaal dus als je snel voor jezelf iets lekkers wil maken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk dacht dat dit niet zou werken. Een cakeje dat in 2 minuten klaar is in de magnetron. Maar er komt een erg smakelijk chocolade cakeje uit.

Ingrediënten voor 1 mugcake

4 eetlepels zelfrijzend bakmeel

3 eetlepels suiker

2 eetlepels cacao

3 eetlepels melk

3 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

Roer alle ingrediënten door elkaar in een bakje of meteen in de mok. Ik deed dit eerst in een bakje zodat ik goed kon zien of de ingrediënten goed gemengd waren.

Zet de mok in de magnetron en bak de mugcake 2 minuten op de hoogste stand van je magnetron.

Om te controleren of je mugcake gaar is gebruik je het zelfde trucje als bij een gewone cake. Prik een sateprikker in je cakeje. Als deze er schoon uit komt is je cakeje gaar. Let op, want de mok is heet.

Je mugcake is het lekkerst als je hem warm op eet.

Bron: Laura’s Bakery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *