Karnemelkpannekoek

Deze pannenkoekjes zijn het beste ontbijt dat ik in tijden heb gegeten. Misschien wel wat ik ooit at. Ze zijn heerlijk luchtig en licht zoet van smaak. Een echt verwen ontbijtje.

Ik las eens ergens dat als je karnemelk in je beslag gebruikte je pannenkoeken luchtiger zouden worden. Dat moest ik natuurlijk eens uitproberen. Ik was wel een beetje bang dat er misschien een zure smaak achter zou blijven omdat karnemelk natuurlijk een stuk zuurder is dan gewone melk. Dat was gelukkig niet het geval. Ik gebruikte nog wat bakpoeder voor extra luchtigheid en dit pakte goed uit. Als je het beslag maakt zul je merken dat dit een stuk dikker is dan gewoon pannenkoeken beslag. Dit is ook de bedoeling. Het beslag loopt in de pan bijna niet uit. Zo kun je mooie, kleine pannenkoekjes maken.

Ingrediënten voor 2 personen

200 milliliter karnemelk

150 gram bloem

2 zakjes vanillesuiker

1 ei

½ Zakje bakpoeder

Snufje zout

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een mengkom en meng met een garde goed door elkaar. Het beslag is klaar als er geen klontjes meer in zitten.

Smelt wat boter in een koekenpan. Je kunt ook olie gebruiken. Schep met een juslepel wat beslag in de koekenpan. Je kunt twee of drie pannenkoekjes tegelijk bakken. Een beetje afhankelijk van de grote van de pan.

Bak de pannenkoekjes op laag vuur. Draai de pannenkoekjes om als je belletjes aan de bovenkant ziet en de bovenkant droog is.

Serveer met honing, stroop of poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *