Perenflap

Zoals de naam al doet verraden deel ik vandaag met jullie het recept voor deze bladerdeegflappen met peer. We kennen natuurlijk allemaal de bekende variant met appel. Ik besloot eens te variëren en Perenflappen te maken.

We zitten nu volop in het perenseizoen en ze zijn dus overal verkrijgbaar. Voor deze flappen koos ik voor Doyenne du Comice peren omdat ik die toevallig in huis had. Maar je kunt ook ander soort peren gebruiken. Eigenlijk ben ik niet zo gek op peer maar in combinatie met de kaneel en suiker vind ik het toch wel lekker.

Ingrediënten voor 2 perenflappen

4 plakken bladerdeeg

1 peer

1 theelepel kaneel

1 eetlepel suiker

1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.

Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kleine stukjes.

Meng de peer met de kaneel en de helft van de suiker.

Steek met een kookring 4 ronden uit het bladerdeeg. Heb je geen kookring dan kun je traditionele driehoekige flappen maken.

Leg wat van de peer in het midden van het bladerdeeg. Leg daarop nog een plak bladerdeeg. Druk de randen aan met de tanden van een vork.

Klop het ei los en besmeer hier de bovenkant van de flappen mee.

Bestrooi met de resterende suiker.

Leg de flappen op de bakplaat en bak in 25 minuten goudbruin in de oven.

Related posts:

Peperkoek
Kaneelrolletjes
Dubbele Oreo Pindakaas Cupcakes

3 comments on “Perenflappen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *