KinderBueno Cheesecake 1

Jaaa… It’s my birthday! Vandaag ben ik jarig en wie jarig is trakteert! Bij een verjaardag hoort natuurlijk taart en ik maakte deze heerlijke Kinder Bueno Cheesecake. Het recept vond ik op lekkerensimpel.com en het was precies wat ik er van verwachte: een geweldig lekkere taart!

Vandaag bereik ik een mijlpaal want ik word namelijk 30! Ik moet zeggen dat ik hier niet zoveel moeite mee heb en het niet veel anders voelt dan 29. Afgelopen weekend vierde ik dit al met familie en vrienden en maakte natuurlijk veel te veel lekkere dingen. De komende tijd komen er dus veel hapjes en taarten voorbij op de site. Ik wil natuurlijk alles met jullie delen.

Deze cheesecake was in ieder geval een succes. Ik wist meteen dat ik een cheesecake wilde maken omdat dit mijn favoriete taart is. Ook ben ik gek op Kinder Bueno dus de combinatie klonk mij als muziek in de oren. En ziet hij er niet spectaculair uit?

Ingrediënten

8 pakjes Kinder Bueno

700 gram MonChou

5 eieren

150 gram witte basterdsuiker

80 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur

200 gram chocolat chip cookies

125 gram crème fraîche

2 eetlepels zelfrijzend bakmeel

50 gram pure chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een springvorm van Ø24cm met bakpapier. Vet de randen van de springvorm in met wat boter of bakspray.

Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en kneed samen met de boter tot een deegbal. Bekleed de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel. Zorg dat de laag overal even dik is.

Zet de springvorm in de oven en bak 15 minuten. Zet het daarna weg om af te koelen.

Zet de oven nu op 200˚C.

Doe de MonChou in een mengkom en klop tot een glad geheel.

Maak 5 pakjes Kinder Bueno open en hak in stukjes. Doe de stukjes in een schaaltje en zet dit 1 minuut in de magnetron tot de Kinder Bueno (deels) is gesmolten.

Voeg de suiker, bakmeel en gesmolten Kinder Bueno toe aan de MonChou en roer goed door.

Splits twee van de eieren, je gebruikt alleen het eigeel. Voeg het eigeel en de andere drie hele eieren bij het MonChou mengsel en mix goed door met een handmixer.

Roer als laatste de crème fraîche door het mengsel en giet daarna in de springvorm.

Zet de cheesecake 15 minuten in de oven. Haal de cheesecake dan uit de oven en snijd de randen voorzichtig los met een mes.

Zet de oven op 100˚C en zet de cheesecake terug in de oven. Bak de taart vervolgens nog 60 minuten.

Als de cheesecake klaar is zet je de oven op een kiertje en laat je de cheesecake daar een kwartier afkoelen. Na een kwartier kun je de cheesecake uit de oven halen en laten afkoelen op het aanrecht.

Als de cheesecake op kamertemperatuur is kun je beginnen met het decoreren. Smelt daarvoor de chocolade. Besprenkel de taart met de chocolade en leg er de resterende stukjes Kinder Bueno op.

KinderBueno Cheesecake 2

3 comments on “Kinder Bueno Cheesecake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *