Kaasstengels

Je kent ze vast wel uit de supermarkt: Kaasstengels. En dan bedoel ik niet die uit de frituurpan maar die van bladerdeeg. Beide vind ik heerlijk maar voor mijn verjaardag besloot ik de bladerdeegvariant eens zelf te maken.

Als je deze kaasstengels eenmaal een keer zelf gemaakt hebt weet ik zeker dat je ze nooit meer in de supermarkt gaat halen. Het maken van deze kaasstengels is een fluitje van een cent. Je kunt de kaas kiezen die je lekker vind. Ik heb voor deze kaasstengels alleen geraspte kaas gebruikt maar je kunt meer ingrediënten toevoegen zoals rozemarijn of sesamzaadjes.

Ingrediënten voor +/- 40 kaasstengels

1 rol vers bladerdeeg

50 gram geraspte kaas

Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd het bladerdeeg in twintig smalle stroken. Ik gebruikte hiervoor mijn pizzaroller. Vervolgens snijd je de stroken doormidden zodat je 40 strookjes krijgt.

Leg de strookjes bladerdeeg op de bakplaat. Zorg dat er wat ruimte tussen de strookjes zit zodat ze niet aan elkaar bakken.

Besmeer het bladerdeeg met een dun laagje olijfolie. Bestrooi het vervolgens met de geraspte kaas.

Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *